dinsdag 11 maart 2014

Talentontwikkeling: weg met persoonlijke behoeftes

Een op de vijf organisaties denkt dat het effectiever is om talent van buiten te halen dan rekening te houden met persoonlijke behoeftes bij het intern ontwikkelen van talent.



Talentontwikkeling: weg met persoonlijke behoeftes
Foto: StockXchng

Organisatieadviesbureau Hay Group deed onderzoek onder 188 HR-professionals over wat zij doen om talent vast te houden. De verwachting is namelijk dat in 2015 de uitstroom van personeel flink toeneemt.

Ontwikkeling talent niet effectief
Het blijkt dat 44 procent geen rekening met persoonlijke behoeftes van medewerkers in de talentmanagement-programma's.
"Door de diverse generaties die in de organisatie werken, verschillen de behoeften per medewerker. De uitdaging om medewerkers te managen en te behouden wordt hierdoor nog groter. HR-professionals moeten daar rekening mee houden," zegt Jeroen van Duijvenbode, Director Consulting van Hay Group.

Grote uitdagingen voor HR-professionals
Van Duijvenbode vindt dat talent veel verder gaat dan competenties alleen. "De klik met de organisatiecultuur is minstens zo belangrijk om op de langere termijn succesvol te zijn." HR-professionals staan voor grote uitdagingen: bij een aantrekkende economie bestaat het gevaar van uitstroom van talent. En nu al ervaren veel organisaties schaarste aan gespecialiseerd talent. "De dialoog die organisaties met medewerkers voeren over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk is hierbij van groot belang. Een standaard aanpak zonder flexibiliteit werkt niet meer, want iedere medewerker en iedere generatie heeft unieke behoeften," constateert Van Duijvenbode.

bron:Janssen, B. (2014).Talentontwikkeling: weg met persoonlijke behoeftes.Geraadpleegd op 11 maart 2014, van http://www.penoactueel.nl/HR-Strategie/Algemeen/2014/2/Talentontwikkeling-weg-met-persoonlijke-behoeftes-1465690W/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Het is belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de huidige medewerkers. Medewerkers kunnen veel meer dan wat zij vaak op het moment doen. Zoals in het artikel vermeld staat dat er weinig tot geen rekening wordt gehouden met de persoonlijke ontwikkeling van huidige medewerkers baart mij zorgen. Het is namelijk daar in de medewerkers waar vaak verborgen talenten schuilen maar door geen moeite en tijd in te steken lopen bedrijven vaak toppers binnen het bedrijf mis. Het is namelijk voor de mens in het algemeen belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Dan vraag ik me af waarom het hetzelfde niet in huidige banen gebeurd?

Ik denk zelf dat het komt omdat werknemers op het moment al blij zijn dat zij werk hebben gezien we nu nog steeds niet helemaal uit de crisis zijn. Medewerkers spelen het vaak op safe en houden zich sneller op de achtergrond. Maar ook denk ik dat het voor een groot deel  aan de werkgever ligt. Wat  is voor de werkgever belangrijker? Vaak zie je dat andere zaken voor het ontwikkelen van medewerkers gaat en dat is echt zonde!!!

Wat werkgevers zich moeten realiseren is dat een bedrijf zo gezond en succesvol is als de medewerkers binnen het bedrijf. Medewerkers zijn het hart van het bedrijf en daar moet je goed voor zorgen.

Als HRM medewerker kan je daar een grote rol in spelen door te zorgen dat medewerkers tot hun recht komen binnen het bedrijf. door te onderzoeken naar de diverse talenten die medewerkers hebben kan je de motivatie en de betrokkenheid tot het bedrijf vergroten. Het is net zo belangrijk dat bedrijven en  medewerkers zich blijven ontwikkelen om vitaal en productief te blijven.

Ik ben dus van mening dat er veel talent schuil houdt binnen bedrijven zelf, alleen zal er wel moeite voor moeten worden gedaan vanuit de werkgevers kant om erin te investeren.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het met je eens dat er geïnvesteerd moet worden in de huidige werknemers als daar het geld voor is. Het is belangrijk dat ze zichzelf op die manier kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken. Ik kan mezelf daarom ook terug vinden in jou visie. We moeten voortaan langer doorwerken dus het is wel belangrijk dat je iets doet wat je ook echt interesseert. Wanneer een werkgever geen aandacht geeft aan zijn werknemers, dan zou het kunnen dat hij zomaar iemand kwijt raakt die juist het talent heeft wat van belang is voor zijn bedrijf. Maar ik denk dat in deze tijd iedereen blij is dat ze een baan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond dit zelf ook een erg interessant artikel en daarom heb ook ik een bericht geschreven met mijn visie over dit onderwerp.
    Ik zie al meteen dat wij in dezelfde richting denken. Het is zonde dat leidinggevenden de voldoende aandacht niet geven aan werknemers. Toch zijn het na mijn mening de medewerkers van een organisatie die een bedrijf succesvol kunnen maken. Er zijn velen methodes om talent te ontdekken bij medewerkers, en om deze vervolgens verder te laten ontwikkelen. Jammer dat hier echter weinig gebruik van wordt gemaakt. Medewerkers kunnen ook via hun verborgen talenten veel meer van zich laten zien en hierdoor misschien meer betrokken raken met het bedrijf! Het kan ook alleen maar gunstig zijn voor de motivatie van deze mensen.

    BeantwoordenVerwijderen