dinsdag 25 maart 2014

Training belangrijkste HR-prioriteit

Training belangrijkste HR-prioriteit

Vandaag lanceert Top Employers Institute het nieuwe onderzoek naar goed werkgeverschap. Conclusie: Nederlandse bedrijven vinden training de belangrijkste prioriteit van human resource management.



Training belangrijkste HR-prioriteit
Foto: StockXchng

Hiervoor is wereldwijd het HR-beleid van meer dan 750 bedrijven onder loep gelegd. Het onderzoek laat zien dat Nederlandse bedrijven training en ontwikkeling als de belangrijkste HR prioriteit zien.

Training en ontwikkeling staan voor 2014 het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. In 2013 was leiderschapsontwikkeling het belangrijkste aandachtspunt. Volgens CEO van het Top Employers Institute, David Plink, sluit de nieuwe prioriteit van HR-afdelingen goed aan bij het Nederlandse HR-landschap. "Nederlandse bedrijven hebben over het algemeen een strenge selectie aan de poort. Ze investeren hier stevig in. Het is voor hen vervolgens dan ook belangrijk om te investeren in deze medewerkers door het bieden van goede opleidingen en trainingen. Hierdoor krijgen werknemers de kans hun talenten te benutten," aldus Plink.

Integratie
Het onderzoek laat verder zien dat Nederlandse bedrijven er bovengemiddeld veel moeite in steken om nieuwe medewerkers snel in het bedrijf te laten integreren. Zo krijgen nieuwe medewerkers in driekwart van de gevallen een mentor toegewezen. Ook is er in 66 procent van de gevallen voor nieuwe medewerkers ruimte voor een gesprek met de CEO. David Plink: "Bedrijven lijken meer en meer te beseffen dat het belangrijk is dat medewerkers zich snel thuis voelen in een organisatie. Ook dit ligt in lijn met de behoefte van bedrijven om goede mensen aan zich te binden. Hier plukken uiteindelijk zowel werknemer als werkgever de vruchten van."

bron: Janssen.B (2014)opleiden:training belangrijkste HR-prioriteit.Geraadpleegd op 24 april 2014,van http://www.penoactueel.nl/Opleiden/Algemeen/2014/3/Training-belangrijkste-HR-prioriteit-1480336W/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Training en ontwikkeling staan voor 2014 het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. En dat vind ik persoonlijk een hele slimme zet. Het motiveren en ontwikkelen van medewerkers in het investeren in je eigen bedrijf.Vaak wordt dat door veel bedrijven vergeten dat een de winst vooral vanuit de medewerker. Een blije medewerker maakt een gezond en welvarend bedrijf. 

Een loopbaanontwikkeling komt  tot stand door groei en vooral door leerprocessen die medewerkers doormaken. Het feit dat er meer aandacht wordt gevestigd op de training van medewerkers zorgt er voor dat veel medewerkers een betere matching met het werk  zullen krijgen. Door ontwikkeling en aandacht voor de medewerker zal het bedrijf blijven binden en boeien.

Vooral in deze tijd is het belangrijk om juist in je medewerkers te investeren. De economie begint langzaam aan weer op te krabbelen, wat betekent dat een aantal medewerkers langzaam  meer gaat denken aan persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf, als je als HR en werkgever er sneller bij bent kan je je medewerker een extra motivatie geven om meer in je bedrijf te investeren. Want het moet van beide kanten komen je kan niet als medewerker alleen maar investeren in het bedrijf, het bedrijf moet op een gegeven moment ook investeren in jou als medewerker. 

Bedrijven lijken zich steeds meer bewuster te worden dat het belangrijk is dat medewerkers zich snel thuis voelen in een organisatie. En dat vind ik een goede zaak  niks is belangrijker dan je je op je plek te voelen. Dat maakt dat medewerkers betrokken worden en ook achter de visie van het bedrijf komen te staan. En om betrokkenheid te behouden is het een goed idee om meer te gaan investeren in de ontwikkeling van medewerkers.

1 opmerking:

  1. Mooi artikel heb je uitgekozen en een duidelijke mening. Fijn om te lezen dat dit jaar meer wordt geïnvesteerd in het trainen en opleiden van werknemers! Zoals je zegt kan het zorgen voor betere matching met het werk en dat is prettig want dat houdt dan voor de werknemer in dat hij of zij zich prettig voelt in zijn of haar baan. Tevens is het voor de organisatie zeer belangrijk want dit houdt in dat de uitstroom van medewerkers minder zal zijn. Eigenlijk is het dan een win-win situatie!
    Tevreden werknemers is denk ik van groot belang en dat kan zo bereikt worden!

    BeantwoordenVerwijderen